Брой 1

сняг

Много много отдавна, в една далечна земя покрита със сняг и лед, се появил първият брой на вестник "Пчелна пита".

Бил подготвен много старателно от няколко деца, които имали желание да направят нещо интересно и полезно. Всеки се заел със задачата да подготви малка статия по интересна за него тема.

Тъй като много обмисляли как да нарекат вестника си, станало ясно че някой трябва да вземе темата за пчелите. От статията може да разберете какво представляват те, колко са полезни за хората, откъде са се появили и защо се свързват с трудолюбието.

За любителите на историята приготвили две много интересни статии за Пилигримите (увлекателна история за приключенията на "пътешествениците") и Джордж Вашингтон (Част 1) - разказ за един смел мъж и водач.

Получили и едно интересно писмо от Финландия, което показвало, че и северните страни си имали своите очaрования.

Една млада поетеса представила "Работливи пчелички" - стихотворение за неуморните пчелички.

Макар, че е зима, децата очаквали цветята и топлото време и се зачели за теменужките. Тези красиви малки цветя определено били грабнали вниманието на една от пчеличките.

Не забравили и за малките хамстери, които били големи калпазанчета, ама и любимци на някои от децата.

За всички, които се интересували от спорт били приготвени статии за тениса на маса и били изпробвани  някои упражнения за момчета.

И тъй като това бил вестник (макар и детски), трябвало да се поговори с някой много добър специалист за работа с деца и така се стигнало до ... интервю с родител.

Накрая, две пчелички - сестрички поканили всички на вкусен кекс (какъвто често с удоволствие приготвяли за семейството си). Докато го хапвали, децата се опитали да решат една кръстословица, която на пръв поглед била лесна, но имала и някои по-трудни думички.

 

Пожелаваме ви приятно четене!

Февруари 2010
България