3/5 (1315 гласа)

Интервю с родител

1. Какво работите?

"Да кажем, че продавам уменията си, за да купувам пари."

2. Карате ли се често на децата си?

"Скритият въпрос тук е: Имате ли покорни деца? Учим се на ред всеки ден, значи се карам все по-рядко."

3. Какво очаквате да стане с децата ви?

"Нямам очаквания, а твърда увереност, че децата ми ще са посветени християни, които ще печелят битките за умовете на хората."

4. Не се ли стресирате да бъдете с децата си?

"Никога. Децата ме успокояват и радват."

5. Какво правите когато някое от децата ви направи пакост?

"Тоест, питате ме, обичам ли децата си, защото всеки, който обича децата си ги наказва. Е, мисля, че отговора е ясен: Ако те направят пакост, аз демонстрирам любовта си."

6. За какво обичате да говорите с децата си?

"Обичам да говоря с децата си за всичко, което пожелаят. Няма теми табу."

7. Обичате ли да ги слушате? 

"Дали обичам! Изпитвам наслада, когато децата говорят, винаги са толкова интересни и забавни. Винаги ме карат да се замислям над това, което казват, те са директни и непринудени, толкова искрени и предсказуеми. Това почти липсва в света на големите."

8. Какво бихте предпочели да правите през свободното си време - да се занимавате с децата си или да си правите нещо за себе си?

"Нямам свободно време. Такова понятие липсва в речника ми. Дори мисля, че не го разбирам. Всичкото ми време е подредено и разпределено. Времето не ми принадлежи за да е мое. Има време за семейството ми, за работа, за обучение, за храна и почивка – никъде не виждам „дупка”."

9. Какво обичате да правите с децата си?

Малките момчета обичат игрите, големият беседите. Правя с всички това, което е полезно за тях.

10. Давате ли на децата си да правят експерименти?

"Това е начин да опознават себе си и света, причинно-следствените връзки и взаимодействия. Експериментите онагледяват и ни помагат да разбираме по-добре."

11. Разрешавате ли на децата си да имат домашен любимец?

"Определено. Изключително възпитателно и полезно е."

12. Какво ще направите ако детето ви откаже да яде това което сте му дали?

"Не си спомням да съм имал подобен случай, но винаги мога да прибера храната и да му я поднеса по-късно, когато глада стане по-силен от ината."

13. Обичате ли да готвите?

"О, това ми е призванието!"

14. Обичате ли шоколад?

"Абсолютно! Знаете ли, че швейцареца Даниел Петер добавя мляко в натуралния шоколад през 1857 година и така се появява млечният шоколад, който всички много харесваме. От друга страна, черния (натуралния) шоколад е много полезен (в малки количества), защото съдържа антиоксиданти – вие проучете, какво е антиоксидант."

15. Какво мислите за математиката? Каква полза има от нея за ежедневието?

"На този въпрос е подходящо да отговоря с думите на Архимед, който е живял между 287 - 212 г. преди Христа.Той е казал: „Как може да има равнодушни хора към математиката, които не само, че не я разбират, но и не съжаляват за това!”"

16. А за литературата? От нея пък каква е ползата? История, наука, география – какво мислите и за тях?

"Значи за математиката отделен въпрос, а всичко друго на едно, така ли? Е, добре! Литературата ни учи да изразяваме идеите си по начин, който другите възприемат. Научете се да пишете добре, защото винаги ще има кой да ви чете. „Историята е учител на народите, но народите са лоши ученици.” Ако искате да сте добри ученици, трябва да познавате историята! Географията е интересна и пространна наука и комуникира с математиката и историята. Добрите познания по география могат да ви спасят живота в екстремна ситуация. Биология, физика, химия, не виждам нищо второстепенно и маловажно, просто трябва да учим докато сме живи."

17. Кой предмет ви е бил любим когото сте бил малък?

"Дори до днес обичам да общувам с „госпожите История и Литература”, но все още съм в началото на нашето познанство."

18. Вярвате ли в еволюцията?

"Не вярвам на лъжи. Убеден съм в истината, сиреч обратното на еволюцията – Сътворението."

19. Какво правите за опазването на околната среда?

"Опитвам се да подредя двора си, за да подреждам и извън него. Не съм Greenpeace маниак, но спазвам правилата за опазване на чистотата."

20. Коя ви е любимата книга?

"Все едно ме питате, коя ви е любимата храна! Да кажем, че обичам разнообразната кухня и не всеки път ми се яде едно и също ястие. Колкото мога да ви кажа какво най-много обичам да ям, толкова мога да ви кажа и какво най-много обичам да чета. Има много ястия (книги), които оставят приятни впечатления у мен, а има и Такава Книга, която е вседостатъчна, както хляба и водата."

21. Кой спорт най-много обичате?

"Обичам движението, тонизиращо е. Не съм спортен фен и не следя изявите на спортистите, но смятам, че конкуренцията и всеки вид надпревара в спорта изгражда дисциплина и последователност."

22. Какъв вид музика харесвате да слушате?

"Това е като въпроса за книгите, но ще се опитам да съм конкретен. Слушам: класика, рок, метал, поп, евъргрийни, джаз, соул, обичам филмовата музика, и дори детските песнички. Има много творци, като Barry White, Leonard Cohen, Nigel Kennedy, и много други, които просто не мога да вместя в конкретен стил, защото са уникални. Това е накратко."

23. Колко време спите? (Изобщо ако спите)

"Спя пълноценно. Между 4 и 7 часа в денонощие, зависи. Достатъчно е за добра почивка."

24. Кой чисти домът ви?

"Всички се включват. Най-голям дял в поддръжката на чистотата и реда има съпругата ми."

25. Искате ли да емигрирате в чужбина?

"Не. Иронично е, че в момента ми се налага да работя извън България, но колкото повече стоя в чужбина, толкова повече желая да съм в България. Това е желанието ми в момента, но желанията ми не винаги съвпадат с възможностите."

 

Отговорите даде Петър Порумбачанов, баща на Георги,Никола и Павел.

Интервюто взе: Георги


Категории: